Herkkuhammasta alkoi kolottaa ja pöydällä monta päivää olleet omenat saivat

käyttöä piirakan muodossa. Ohje on helppo ja nopeatekoinenkin, uunipellillisen

satsista riittää monelle henkilölle ja pakastaakin voi muutaman palan vieraiden varalle..

miksei itsensäkin varalle! 


POHJA

6 kananmunaa

5 dl sokeria

4 dl sulatettua margariinia

3 dl maitoa

1 ½ rkl leivinjauhetta

1 rkl vanilliinisokeria

1 l jauhoja


1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi.

2. Lisää sulatettu margariini ja maito. Sekoita.

3. Lisää loput aineet ja sekoita kevyesti tasaiseksi taikinaksi, pohjaa myöten.

4. Kaada uunipellille ja laita viipaloidut omenalohkot limittäin taikinalle. Ripottele kaneli.

5. Paista 40 min 200-asteisessa uunissa.

 

   

Tarjoile esim. vaniljakastikkeen kanssa!